Elektronikavfall är en evigt växande typ av avfall som belastar inte bara svenska avfallshanteringssystem, utan är ett stort problem överallt på jorden.

 

PG Tech har en metod att minska det flödet, och återföra IT-produkter till en hållbar affärsmodell istället för att slösa bort resurser via återvinning.

 

Under 2021 förhindrade vi mer än 1 miljon kg CO2-utsläpp och gav nytt liv till flera hundra IT-produkter.

Vi säljer de flesta av våra produkter inom Sverige. Vi lämnar alltid garanti och öppet köp på det vi säljer. Vi har bara nöjda kunder, och vi jobbar hårt varje dag för att erbjuda högsta industristandarder till alla som väljer att följa oss på vår resa mot det miljöneutrala samhället.

Vår mission är att minska elavfallsmängden både i Sverige och EU

Säker radering enligt GDPR

Du kan känna dig lugn, för vi raderar alla dina enheter på ett säkert sätt, så att innehållet inte går att återskapa. Du kan få raderingsintyg för varje enhet mot ersättning om så önskas.

Hållbart hela vägen

Våra processer är resurseffektiviserade till sista lilla steg. Vi testar och återanvänder komponenter från befintliga enheter och köper väldigt sällan nya, vilket bidrar till Sveriges och EUs klimatmål.

Läs mer vilka mål i Agenda 2030 vi bidrar till.

Bra val för plånboken

Återanvänd IT-utrustning är bra för planeten och riktigt bra för plånboken också. Med en rekonditionerad laptop eller telefon sparar man ca 50% jämfört med nypris. Här hittar du våra aktuella produkter

Omfattande industrisamarbete

Även om vi är bäst på vad vi gör, kan vi inte helt och hållet undvika nyproduktion av vissa komponenter i våra rekonditioneringsprocesser. Därför har vi en 3D-printningsverkstad för att lokalt producera saknade delar till insamlade IT-produkter. Lokalproduktion är bäst för miljön.

Karlstads Energi

Samarbetet med Karlstads Energi innehåller tre delar.

  1. Avhämtning av inlämnade återbruksmaterial.
  2. Testning, renovering och uppgradera av de begagnade elektroniska produkterna.
  3. Vidareförsäljning inom Sverige.

Svenska Röda Korset (Karlstad)

Samarbetet med Röda Korset är vårt sätt att bidra till att de som har en svagare ekonomi ändå har råd att köpa en väl fungerande bärbara dator. Hittills har vi överlämnat mer än 50 reparerade och klara datorer till ett värde av ca 100 000 kr.

IUC Stål & Verkstad

IUC Stål & Verkstad har stöttat vår verksamhet på flera sätt. Bland annat har de skapat förutsättningarna för att sätta upp den här webbplatsen (Återbruka Rätt). Ett avgörande steg för att sprida värdet av cirkulär IT.

M Communication

M Communication har skrivit alla texter samt lagt grunden till SEO-anpassning av sidinnehållet på Återbruka Rätt. Företaget bistår också med konsultation i frågor om strategi och planering för marknadsföringen.

DigiCoach

DigiCoach är tekniskt ansvarig för webbplatsen Återbruka Rätt: Programmering, design och gränssnitt.

PG Tech är medlem i CirEko

CirEko är en organisation som engagerar sig för en växande

och lönsam cirkulär marknad. Inriktningen är både att skapa affärer och utveckla ett samhälle med hjälp av såväl befintliga som förnybara resurser. Den genomgående fokuset är respekt för människa och natur.


CirEko strävar också efter att sprida och stötta med kunskap, inspiration, utveckling och positionering inom den cirkulära ekonomin. För att nå ut används plattformarna Cirkulära Affärer, Cirkulära Sverige och CirEko Akademi. Men också etablerade affärs- och kunskapsnätverk, regionalt, nationellt och internationellt.

Har du frågor?

Hör av dig till oss.

Rulla till toppen